Om mig
Læs mere om min arbejdserfaringer og mine uddannelser nedenfor.

Selv er jeg jungiansk analytiker, uddannet på C. G. Jung Instituttet i Zürich gennem en seksårig uddannelse, der foregår i et inspirerende, internationalt, akademisk miljø, og bl.a. omfatter flere års egenanalyse (minimum 300 timer). Jeg afsluttede uddannelsen med diplom og en afhandling om Karen Blixens arketypiske univers; om dybdepsykologi, kunst, magt og eros.

Jeg er medlem af IAAP (International Association of Analytical Psychology) og DSAP (Dansk Selskab for Analytisk Psykologi)

Fra 2001-2003 arbejdede jeg med patienter i terapi i distriktspsykiatrien i Roskilde, og fra 2003 har jeg arbejdet i egen praksis og underviser i Zürich, Sverige og Norge.

Forud for min uddannelse og fordybelse i den analytiske psykologi har jeg bred og sammensat erhvervserfaring og personlig udvikling, som jeg har erhvervet i Danmark og udlandet.

Gennem mit tidligere arbejde som chefkonsulent og forhandler (for FTF- organisationer, som bl.a. omfatter lærernes, sygeplejerskenes, pædagogernes, de bankansattes og politiets fagforeninger) opnået en bred viden om og erfaring med mange forskellige arbejdskulturer og individuelle arbejdsforhold, om organisationsudvikling, politiske forhold og arbejdsmarkedet, både i Danmark og internationalt (EU og Norden).

Jeg har arbejdet tæt sammen med og rådgivet toppolitikkere og embedsmænd i fagbevægelsen, arbejdsgiverorganisationer og forskellige ministerier. Bl.a. har jeg siddet i Arbejdsmilørådet og Arbejdsmiljøfondens bestyrelse og forhandlet lovgivning, fordeling af forskningsmidler, prioritering af statslige og private indsatser, planer og strategier med repræsentanter for offentlige og private arbejdsgivere og arbejdstagere, regeringer og ministerier.

I EU og Norden har jeg haft tilsvarende positioner, med lignende ansvarsområder. Bl.a. sad jeg i ”The Health and Safety Committee”, som er rådgivende for EU- komissionen. Her var jeg med til at udforme og forhandle nogle af de første sociale- og tekniske miljødirektiver.

I begyndelsen af 90’erne var min vigtigste indsats, at være drivende og ledende i arbejdet med at få sat det psykiske arbejdsmiljø på dagsordenen. Arbejdet foregik på flere planer, både i forhold til de overordnede politiske systemer, relevante forskningsinstitutioner, fagbevægelsen og private og offentlige virksomheder. Sagen stødte på stor skepsis både i fagbevægelsens top, i arbejdsgiverorganisationerne, i Folketinget og i EU.

Efter flere års intenst arbejde, bl.a. med at samle og samarbejde med de organisationer, forskere, embedsmænd og virksomheder, som kunne bidrage til at der politisk blev skabt rammer for og opbakning til udvikling af det psykiske arbejdsmiljø, lykkedes det at få de ledende parters opbakning til sagen.

Da målet var nået med et godt resultat søgte jeg andre græsgange. Jeg flyttede til London med min familie og studerede kunsthistorie i 2 år. Da jeg kom tilbage til Danmark i 1996 arbejdede jeg sammen med forskellige kunstnere og gallerier, organiserede udstillinger og udviklede koncepter for integration af kunstværker, bygninger og bydele.

Oprindeligt er jeg uddannet arkitekt/planlægger fra kunstakademiet i København og Roskilde Universitetscenter. Arbejdet med kunst og mit gamle fag gjorde det klart for mig at min livslange interesse for psykologi var det jeg måtte arbejde med fremover. Det førte mig til C. G. Jung Instituttet i Zürich, hvor nogle af forudsætningerne for optagelse er at man har en anden akademisk uddannelse og en bred livserfaring.

Nu er jeg optaget af mit analytiske arbejde, fortsatte studier af dybdepsykologisk forskning og tolkning. Læsning af filosofi og skønlitteratur er også en vigtig del af mit liv. Ligesom arkitektur og kunst er det. På det seneste er jeg blevet optaget af vævning, og forsøger at lære den svære kunst. Med meditation forsøger jeg at balancere mit arbejde og mine mange interesser. 

 

Jungiansk Analytiker IAAP, DSAP og Arkitekt MAA
Susanne Eberhard Petersen

DanishEnglish